“Tiada Wanita Yang Sempurna…”

Setiap orang mahukan pasangan yang sempurna, baik lelaki mahupun wanita. Tetapi wujudkah seseorang yang begitu sempurna dari pandangan mata anda? Setiap orang sudah pasti dilahirkan dengan sedikit kekurangan dan kelemahan dalam diri mereka. Adakah itu menyebabakan anda menghukum mereka?

Menjadi seorang wanita dan isteri ini tidak mudah, mana tidaknya dia perlu menjadi seseorang dan pasangan yang sempurna buat suaminya. Tapi ketahui lah wahai suami, isteri serta pasangan anda itu bukan lah seseorang yang sempurna. Mari ikuti luahan ini.Bacalah Wahai Suami , Agar kau mengerti..

Seandainya Kau Memilih Wanita Yang Bekerja , dan mahu isteri kamu kerja , kamu perlu menerima dia mungkin tak mampu bersihkan rumah sebersih bersihnya.

Seandainya Kau Mahu Isterimu tidak bekerja , mahu dia duduk dan jaga rumahtanggamu , maka kamu harus menerima dia mungkin tak mampu nak hasilkan wang.

Seandainya Kau Memilih Wanita yang Turuti apa sahaja mahumu , dengar sahaja tanpa bantahan. Kau juga harus terima yang dia mungkin tak pandai nak berdikari dan tak mampu nak hidup sendiri..

Seandainya Kau Memilih Wanita yang BERANI & CEKAL , kau harus terima dia , apabila dia ada jawapan , berani menegakkan hak dan punya pemikiran sendiri..

Seandainya Kamu memilih Wanita Yang Cantik , sempurna cantiknya , maka kau harus bersedia untuk keluarkan wang untuk sentiasa mencantikkannya .

Seandainya Kau memilih wanita yang HEBAT !! Kau harus terima dan tahu , dia tidak akan mudah menyerah kalah & dia memang akan keras dengan apa pendapatnya..

SEDAR LAH KAMU , wahai lelaki !!

TIDAK ADA WANITA YANG SEMPURNA , yg ada hanya dalam MIMPI mu sahaja !!

SEDAR LAH KAMU , wahai lelaki !!

JANGAN kamu mengeluh , jika isteri kamu tak pandai MENCARI wang & Pandai habiskan duitmu.

Lelaki zaman sekarang itu, semuanya berharap wanita lemah lembut, perhatian dan cantik, punya badan bagus, berdikari dan pandai mencari duit sendiri , selain itu juga menjaga rumah tangga, hormat pada orang tua, baik hati pada anggota keluargamu.TAPI cuba awak bertanya pada diri awak ..!!

apa yang awak ada ? apa yang awak sanggup buat ?

awak HANDSOME ? terlalu SADO !

atau awak ada DUIT yang TERLALU banyak ?

ATAU

Awak pun seorang yang pernuh kekurangan..

Yang mahukan perhatian , kasih sayang dari seorang isteri ?

Awak tidak sempurna,

Jangan pernah TUNTUT kesempurnaan dari isteri awak ..!!

BELAJARLAH BERSYUKUR !!

Isteri itu baik buruknya tergantung suami!

CANTIK, bila si suami memberikan hak berhias..

AKHLAK BAIK, bila si suami mengajarkan budi pekerti..

PANDAI, bila si suami mengajarkan ilmu yg baik..

SOLEHA, bila si suami membimbing ke agama yg baik....


Anda masih keseorangan?

99 orang sudah mendaftar di Baituljannah.com, sebuah laman web cari jodoh muslim dan lebih daripada 5,000 pasangan sudah melangsungkan perkahwinan.


Saya merupakan seorang
- pilih -

Mencari calon pasangan
- pilih - berumur

25 - 40 tahun

Artikel Lain

Tinggalkan Komen